صنعت ساختمان سازی شاید یکی از قدیمی ترین صنایعی باشد که بشر امروزی آن را به شکلی مدرن و پیشرفته اجرا می کند. مصالح مختلفی در ساختن یک بنا مورد استفاده قرار می گیرد که البته برای به کاربردن هر یک از آن ها از روش های منحصر بفردی هم استفاده می شود. یکی از این مصالح میلگرد است. میلگرد ها به اشکال مختلفی در بخش های مختلفی از یک ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. به همین دلیل نیازمند خم کاری میلگرد و در برخی موارد برش کاری آن هستیم. واضح است که برای خمکاری میلگرد می بایست ابزار مخصوصی به کار گرفته شود، هر چند اصول کلی کار مشابه است.
اگر مهندس عمران هستید می دانید که خمکاری میلگرد آجدار روش های مختلفی دارد که در بتن ریزی یک نیاز ضروری است. در ادامه می خواهیم به انواع روش های خم کاری میلگرد بپردازیم و دستگاه خم و برش میلگرد را به شما معرفی کنیم. با مطالعه این مقاله بهترین روش خمکاری میلگرد برای پروژه خود را می دانید و از مناسب ترین دستگاه خم کاری استفاده می کنید.
اصول خمکاری میلگرد چیست؟
خم کاری میلگرد در ساختمانی سازی اصول و استانداردهای مربوط به خود را دارد که باید متناسب با منظور استفاده میلگرد خمکاری در زاویه و طول مناسب انجام شود.
یکی از پارامترهای مهم در انتخاب روش مناسب برای خمکاری میلگرد، قطر آن محسوب می شود. در واقع می توان گفت که عمدتا روش خمکاری میلگردها در روش های گوناگون بایکدیگر یکسان است و تنها تفاوت در ابزار های خمکاری است. در خمکاری میلگرد ابتدا به یک نقطه خاص نیرو وارد میکنیم؛ بهنحویکه سطح بیرونی میلگرد تحت کشش و سطح داخلی آن تحت فشار قرار بگیرد. دقیقا همین کشش و فشار باعث خم شدن میلگرد می شوند. رعایت اصول ایمنی و استفاده از ابزار مناسب از مهم ترین مواردی است که باید در خم کاری میلگرد در نظر داشت.
انواع روشهای خم کاری
همانطور که در بخش های قبلی اشاره گردید یکی از پارامترهای مهم در انتخاب ابزار مناسب برای خم کردن میلگرد، قطر آن محسوب می شود. بر این اساس می توان گفت که انواع روش های خمکاری میلگرد به دو صورت دستی و اتوماتیک ( به وسیله دستگاه ) هستند. در ادامه به معرفی این دو روش می پردازیم:
۱. روش دستی خمکاری میلگرد
یک روش معمول برای خم کردن میلگرد روش دستی است. که البته انجام آن با استفاده از تجهیزات خاص امکان پذیر است. ابزار خمکاری دستی میلگرد که به نام «خم کن دستی» در بازار شناخته میشود، در واقع اهرمی دارد که کاربر با فشار بر این اهرم، سبب خم شدن میلگرد میشود. خم کن دستی میلگرد از اجزای زیر تشکیل شده است:
- میز خم کردن میلگرد
- صفحه خمکن میلگرد
- آچار میلگرد خمکن
نکاتی که در روش دستی حائز اهمیت است، انتخاب میز مناسب و متناسب با قد اپراتور است. همچنین از این روش خمکاری نمی توان برای میلگردهایی با سایز بالا استفاده کرد.
۲. روشهای برقی یا اتوماتیک خمکاری میلگرد
ابزار اتوماتیک خمکاری میلگرد را میتوان برای میلگرد با هر ضخامتی به کار برد. تمام مراحل خمکاری در این روش توسط تجهیزات اتوماتیک صورت میگیرد و به همین دلیل عملیات خمکاری با دقت بالایی انجام خواهد شد.
انواع تجهیزات خمکاری اتوماتیک میلگرد:
- دستگاه خاموت زن
خمکاری میلگردهای تا سایز ۳۲ میلیمتر با این دستگاه امکانپذیر است.
- دستگاه خمکن پرتابل برقی
خم کن پرتابل برقی کاملاً شبیه به ابزاردستی خمکاری میلگرد عمل میکند. البته تمام فرایندهای مربوط به حرکت میز و آچار در این دستگاه بهصورت برقی انجام میشود. نوع پدالی این دستگاه از رایجترین خمکنهای برقی موجود در بازار است.
- دستگاه هیدرولیک خمکاری میلگرد
دستگاه هیدرولیک خمکاری میلگرد بیشتر برای خم کردن میلگردهایی با قطر بالا استفاده میشود. در این دستگاه یک بازوی هیدرولیکی نیرویی به میلگرد وارد کرده و آن را در جهت دلخواه و به مقدار معین خم میکند. استفاده از این مدل دستگاه خم و برش میلگرد پیشنهاد می شود، زیرا علاوه بر افزایش سرعت عمل و کاهش هزینه های کارگر باعث خرابی و کاهش کیفیت میلگرد ها نمی شود.
وضعیت / عکس | محصول | قیمت |
---|---|---|
موجود | دستگاه خم و برش میلگرد خم از کنار | ۳۶.۰۰۰.۰۰۰ تومان |
کلام آخر
میلگرد یکی از مصالح مهم در ساختمان سازی است که در شرایط مختلف و در بخش های گسترده ای از یک ساختمان مورد استفاده قرار می گیرد. خمکاری میلگرد و برش کاری آن از جمله کارهایی است که بر روی این مصالح ساختمانی انجام می شود تا آن را برای به کارگیری در بخش های مختلف یک بنا آماده کند. بدون شک برای این تغییر شکل نیازمند استفاده از ابزار و روش های منحصر بفردی هستیم تا بدون وارد آمدن آسیب به رویه آن بتوانیم از میلگرد استفاده کنیم. در این مقاله به بررسی این روش ها پرداختیم و مزایای هر یک را مورد بررسی قرار دادیم. امیدواریم این نکات برای شما مفید و کاربردی بوده باشد. از اینکه تا پایان با ما همراه بودید از شما سپاسگزاریم.