بررسی قالب پلاستیکی بتن مدولار
بررسی قالب پلاستیکی بتن به ما در انتخاب بهترین نوع قالب در پروژه خود کمک می کند. بنابراین در این مقاله همراه ما باشید. امروزه استفاده از قالب پلاستیکی بتن افزایش یافته است. دلایلی از جمله امکان استفاده همراه با قالب فلزی بتن و قیمت ارزان تر نسبت به قالب های فلزی باعث شده اند تا قالب های پلاستیکی رایج ترین و پر کاربرد ترین نوع قالب در صنعت ساختمان سازی شود. قالب های پلاستیکی کاربرد های زیادی در دیوار بتنی، ستون بتنی، سقف دال بتنی و پودر ها دارند که متناسب با سایز آن ها باید از آن ها استفاده شود. قالب های پلاستیکی یا پلیمری در سایز های مانند: ۳۰، ۴۰، ۴۵، ۱۵، ۱۰، ۲۵ تولید و با گیره خرچنگی استفاده می شوند. در این مقاله می خواهیم مزایا قالب پلاستیکی بتن و معایب قالب پلاستیکی بتن را بررسی کنیم.
قالب های پلاستیکی یک بار مصرف هستند؟
بررسی قالب پلاستیکی به ما نشان داده است که نه تنها یک بار مصرف نیستند بلکه می توان از آن ها ۶۰ الی ۱۰۰ بار استفاده کرد. تازه به دلیل جنس پلاستیکی و وزن کمی که دارند سرعت در بتن ریزی را افزایش می دهند.
مزایا قالب پلاستیکی بتن
وزن سبک قالب های پلاستیکی را می توان به عنوان یکی از جذاب ترین مزیت آن ها دانست. قطعا استفاده از ابزارآلات و قالب های سبک از اصول ساخت و ساز حرفه ای است. از آن جایی که سرما زدگی و یخ زدگی بتن برای سازه مضر است. استفاده از قالب های بتنی پلاستیکی مخصوصا در نواحی سرد و خشک، از نفوذ سرما در بتن جلوگیری می کند. همچنین مجبوبیت قالب های پلیمری در مناطق گرمسیری هم زیاد است زیرا مانع تبخیر آب لایه های رویی بتن می شود. به خاطر فلزی نبودن سطح قالب، حرارت منتقل نمی شود و بتن به خودی خود خشک می شود.
یکی دیگر از عوامل محبوبیت قالب های پلاستیکی بنیامین علیخانی عدم چسبندگی بتن به سطح قالب است. همین امر باعث می شود تا بدون تمیز کردن قالب بتوان سریعا از آن استفاده کرد. این قابلیت باعث سریع تر شدن سرعت عمل کارگران و رشد پروژه و همچنین افزایش عمر قالب می شود. مهم ترین و اساسی ترین مزیت قالب های پلاستیکی نسبت به قالب های فلزی، افزایش سرعت در انجام پروژه به دلیل ابعاد بسیار بزرگ است. ابعاد بزرگ قالب و وزن کم آن، باعث افزایش سرعت عمل در بتن ریزی و قالب بندی است.
معایب قالب پلاستیکی بتن
وزن کم تر قالب های پلاستیکی در زیرسازی به عنوان عیب شمرده می شود. زیرا به دلیل وزن کمی که دارد، نیاز به زیرسازی بیشتر در سقف و دیوار و ستون دارد. برای زیرسازی این قالب ها باید از مهار پشت بند های افقی استفاده کرد. به عنوان مثال در قالب بندی دیوار با قالب فلزی در هر یک متر ارتفاع دو ردیف مهاری افقی (لوله داربست ) بسته می شود که باید در قالب بندی دیوار با قالب پلاستیکی یک ردیف دیگر اضافه شود که می شود سه ردیف در هر متر ارتفاع. از دیگر معایب قالب های پلیمری که در هنگام بررسی قالب پلاستیکی بتن در بازار داشتیم عدم تولید همه سایز های آن است. یعنی بیشتر سایز های ۱۵، ۲۰ و ۵۰ سانتی متری در ارتفاع ۱ متر تولید می شود.
۱۰ نکته مهم در مورد بررسی قالب پلاستیکی بتن
- نکته ۱: قالب های پلاستیکی قیمت کمتری نسبت به قالب های فلزی دارند.
- نکته ۲: وزن کمتر و در نتیجه افزایش سرعت انجام پروژه
- نکته ۳: عدم انتقال حرارت و سرما و جلوگیری از یخ زدگی بتن
- نکته ۴: بتن به قالب نمی چسبد و بدون تمیز کردن می توان از آن استفاده کرد
- نکته ۵: قابل استفاده همراه با قالب های فلزی
- نکته ۶: قابل بازیافت
- نکته ۷: مقاومت بالا در مقابل ضربه و افتادن از ارتفاع
- نکته ۸: بعد از استفاده سطح بتن صاف است
- نکته ۹: قابلیت سفارش قالب درجه یک و درجه دو با قیمت کمتر
- نکته ۱۰: ابعاد تولیدی ۱۰۰⨯۵۰ – ۱۰۰⨯۲۰ – ۱۰۰⨯۱۵