برای شروع بررسی سوال چند نوع داربست داریم، باید ذکر کرد که هنگامی که کارگران قصد ساختن یک ساختمان را دارند، هر چه طبقات آن افزایش پیدا می کند، دشواری بیش تری را تجربه خواهند کرد. برای کاهش مشکلات و راحتی بیشتر کارگران ساختمان، داربست فلزی تولید شدند. جنس آن ها اغلب از چوب یا فولاد است و آن قدر با دوام هستند که بتوانند وزن کارگران و تجهیزات مورد نیاز آن ها را به راحتی تحمل کنند. به طور کلی برای ساختن ساختمان های بلند، به عنوان یک سکوی مطمئن برای کارگران عمل می کنند تا با خیالی آسوده به نقاط مختلف ساختمان دسترسی پیدا کنند و روی آن کار کنند. در ادامه مطلب قصد داریم به سوال چند نوع داربست داریم، به طور دقیق پاسخ دهیم و انواع مختلف آن را بررسی کنیم.
داربست ها از چه چیزی ساخته شده اند؟
در ادامه پاسخ به سوال چند نوع داربست داریم، لازم است در ابتدا با سه واژه آشنا شوید تا هنگام معرفی انواع داربست ها، سردرگم نشوید.
- استاندارد: این لوله داربست قسمت بسیار مهمی از داربست را تشکیل می دهند؛ زیرا به صورت عمودی نصب می شوند و در حقیقت به عنوان تکیه گاهی مطمئن برای لوله های دیگر عمل می کنند.
- لجرز: لوله های لجرز مخالف نمونه های استاندارد قرار می گیرند و به صورت افقی نصب می شوند تا پشتیبانی جانبی داربست را تقویت کنند.
- پاتلاگ ها: پاتلاگ ها در حقیقت نوعی سوراخ هستند که بر روی ساختمان یا لوله های ذکر شده قرار می گیرند تا برای پشتیبانی و دوام بالاتر، داربست ها به یک دیگر متصل شوند و فرو نریزند.
انواع مختلف داربست ها
برای پاسخ به سوال چند نوع داربست داریم، باید ذکر کرد، از آن جایی که داربست ها یکی از عناصر بسیار مهم و پر اهمیت هر پروژه ساختمانی ای هستند؛ در نتیجه وجود آن ها بسیار ضروری است؛ اما نکته مهم تر این است که بتوانید داربستی مناسب را برای پروژه خود انتخاب کنید تا در میانه کار، به مشکل جدی برخورد نکنید و همه چیز به خوبی پیش رود. در ادامه مطلب قصد داریم به انواع مختلف داربست ها و کاربردشان اشاره کنیم.
در ادامه پاسخ به سوال چند نوع داربست داریم، باید گفت که از این مدل داربست، اغلب برای سنگ تراشی آجر ها استفاده می کنند؛ به همین دلیل است که با نام داربست لایه آجری نیز شناخته می شوند. در ساختار این مدل، از تمامی لوله های ذکر شده (استاندارد، لجر و پاتلاگ ها) استفاده می شود و به فاصله ۱.۲ متر از دیوار مورد نظر شما نصب می شوند. فاصله ای که میان لوله های استاندارد قرار دارد، حدود ۲.۵ متر است و لجر ها، لوله های استاندارد را با فاصله ۱.۲ تا ۱.۵ متر، به یکدیگر متصل می کنند. در نهایت نیز شاهد پاتلاگ ها هستیم که برای پشتیبانی بهتر، این لوله ها را به یکدیگر متصل می کنند.
-
داربست های دوتایی
کاربرد اصلی این داربست ها در سنگ تراشی است. از آن جایی که سوراخ کردن دیوار های سنگی کار دشواری است؛ در نتیجه از آن ها کم تر استفاده خواهد شد. برای جبران کمبود آن ها و افزایش استحکام داربست ها، در ادامه بررسی سوال چند نوع داربست داریم، باید بدانید که داربست های دو تایی از دو لایه لوله استاندارد در ساختارشان استفاده می کنند که با فاصله زیادی نسبت به یکدیگر قرار دارند. (ردیف اول درست موازی دیوار قرار می گیرد و ردیف دوم با فاصله بیش تری نصب می شود) و در آخر نیز پاتلاگ هایی که قرار می گیرند، به وسیله هر دو ردیف استاندارد حمایت می شوند تا استحکام داربست افزایش یابد.
-
داربست های کنسولی
برای پاسخ به سوال چند نوع داربست داریم، لازم است به داربست های کنسولی نیز اشاره کنیم. این داربست ها بر روی تعدادی سوزن که از دیوار ساختمان خارج شده اند، نصب می شوند. ممکن است آن را با نام تک قاب نیز شنیده باشید. داربست های کنسولی اغلب در موارد زیر مورد استفاده قرار می گیرند.
- کابرد اول آن ها زمانی است که زمین قدرت کافی نگه داری داربست ها را ندارد و در نتیجه لوله های استاندارد، باید توسط ابزاری مانند سوزن ها پشتیبانی شوند تا استحکام لازم را داشته باشند.
- کاربرد دوم آن ها زمانی است که کارگران قصد ساختن دیوار های بالایی ساختمان را دارند.
اگر برایتان سوال پیش آمده است که چند نوع داربست داریم لازم به ذکر است که داربست های معلق یکی از پرکاربرد ترین انواع این سازه ها هستند و همانطور که از نامشان پیداست، به صورت معلق، به وسیله سیم یا زنجیر های مخصوص خود، از سقف ساختمان آویزان می شوند. همچنین اگر قصد دارید که آن را به سمت بالا و پایین حرکت دهید، تنها لازم است با استفاده از محوری که در بالای ساختمان قرار می گیرد، ارتفاع آن را تنظیم کنید. این داربست ها به دلیل استحکام پایین تری که نسبت به داربست های ذکر شده دارند، اغلب برای تعمیرات ساختمان، نقاشی، گردگیری و کار های سطحی دیگر مورد استفاده قرار می گیرند.
-
داربست های پایه دار
برای بررسی دقیق سوال چند نوع داربست داریم، لازم به ذکر است که این مدل داربست ها بر روی یک سکوی سه پایه قرار می گیرند که در زیر آن ها شاهد چرخ های متحرکی خواهید بود که برای مانور پذیری و جا به جایی آسان داربست نصب شده اند. اغلب هم برای کار های داخلی خانه مانند نقاشی دیوار و سقف و هم برای کار های خارجی خانه مانند تعمیرات ساختمان مورد استفاده قرار می گیرند. این داربست ها در اندازه های مختلفی به مشتریان عرضه می شوند و تا ارتفاع ۵ متر را حمایت خواهند کرد.
-
داربست های فولادی
اگر برایتان سوال پیش آمده است که چند نوع داربست داریم، باید نمونه های فولادی را نیز به شما معرفی کنیم. همان طور که از نام این داربست ها پیداست، از لوله های فولادی ای که به وسیله اتصالات فولادی به یک دیگر متصل شده اند، ساخته شده اند و دوام بسیار بالایی دارند. ساختن آن ها بسیار ساده است و به دلیل استحکام بالای آن ها، حفاظت بیش تری را در اختیار کارگران قرار خواهند داد. این داربست ها به دلیل مزایای بالا، امروزه به عنوان یکی از پر کاربرد ترین داربست ها شناخته می شوند.